מורנינג גלורי מוקפץ בשום צ'ילי ופולי סויה מותססים זאת מנת הירק התאילנדית האולטימטיבית!

השם של המנה מסביר במדויק מה שהיא: פאד = מוקפץ, פאק בונג = מורנינג גלורי/תרד מים

מורנינג גלורי הוא בעצם סוג של תרד שגדל על מים והמקור שלו הוא בכלל מסין, כמו מנות רבות שהיגרו משם לתאילנד, עברו תהליך תרבות מחדש והפכו לתאינדיות.

זו המנה שתהליך הבישול שלה הוא הקצר ביותר במטבח התאילנדי, וככזאת היא מנת ירק ששומרת על המרכיבים התזונתיים שלה, ובקלות האפשר גם להפוך אותה למנה טבעונית טעימה ומספקת.

את פאק בונג ניתן למצוא היום בחניות אסיאתיות, ואפילו בחנויות אינטרנטיות של ירקות וירק מיוחדים מהעולם


מתכון למנת חלוקה ל2-4 סועדים

חומרים:

1  צרור גדול של מורנינג גלורי
1  צ’ילי אדום חריף קצוץ- אם יש לכם צ’ילי תאילנדי ואתם אוהבים חריף, אפשר להשתמש ב4-5 יח
5  שיני שום קצוצות גס
1/3  כוס שמן ניטראלי


לרוטב:

1 כף סוכר דקלים/סוכר דמררה
1 כף פולי סויה מותססים
2 כפות רוטב פטריות (מי שאוהב יכול להחליף לרוטב צדפות)
1 כף רוטב דגים
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

השילוב של השמן הלוהט והנוזלים של הרוטב יוצרים להבה גדולה, שגם היא נותנת למנה טעם נוסף של עישון וחריכה. אני לא ממליץ לנסות את זה במטבח ביתי.

תהליך ההקפצה אורך 5 שניות שיוצרת מנה של ירק חצי מבושל וחצי חי.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

דילוג לתוכן