פאד פאק בונג – pad pak boong

מורנינג גלורי מוקפץ בשום צ'ילי ופולי סויה מותססים זאת מנת הירק התאילנדית האולטימטיבית!

השם של המנה מסביר במדויק מה שהיא: פאד = מוקפץ, פאק בונג = מורנינג גלורי/תרד מים

מורנינג גלורי הוא בעצם סוג של תרד שגדל על מים והמקור שלו הוא בכלל מסין, כמו מנות רבות שהיגרו משם לתאילנד, עברו תהליך תרבות מחדש והפכו לתאינדיות.

זו המנה שתהליך הבישול שלה הוא הקצר ביותר במטבח התאילנדי, וככזאת היא מנת ירק ששומרת על המרכיבים התזונתיים שלה, ובקלות האפשר גם להפוך אותה למנה טבעונית טעימה ומספקת.

את פאק בונג ניתן למצוא היום בחניות אסיאתיות, ואפילו בחנויות אינטרנטיות של ירקות וירק מיוחדים מהעולם


מתכון למנת חלוקה ל2-4 סועדים

חומרים:

1  צרור גדול של מורנינג גלורי
1  צ’ילי אדום חריף קצוץ- אם יש לכם צ’ילי תאילנדי ואתם אוהבים חריף, אפשר להשתמש ב4-5 יח
5  שיני שום קצוצות גס
1/3  כוס שמן ניטראלי


לרוטב:

1 כף סוכר דקלים/סוכר דמררה
1 כף פולי סויה מותססים
2 כפות רוטב פטריות (מי שאוהב יכול להחליף לרוטב צדפות)
1 כף רוטב דגים
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  • שוטפים את עלי המורנינג גלורי וחותכים אותם- החיתוך הוא בערך כ4-5 ס"מ באיזור הגבעולים הגסים, כשמגיעים לעלים, פשוט חותכים את הצרור ל2. העלים של המורנינג גלורי מתנהגים בבישול מאוד דומה לבישול של תרד, מה שנראה כמות מאוד גדולה בתחילת הבישול מצטמצמת בשלושת רבעי אחרי הבישול.
  • מעבירים את הירק לקערה גדולה
  • קוצצים את השום והצ’ילי ומוסיפים לקערה מעל העלים.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את כל החומרים של הרוטב עד להמסת הסוכר.
  • יוצקים את הרוטב לקערה מעל יתר החומרים.
  • מחממים מחבת רחבה עם שמן- במקור זו מנה שמוקפצת על ווק לוהט עם שמן רותח

השילוב של השמן הלוהט והנוזלים של הרוטב יוצרים להבה גדולה, שגם היא נותנת למנה טעם נוסף של עישון וחריכה. אני לא ממליץ לנסות את זה במטבח ביתי.

תהליך ההקפצה אורך 5 שניות שיוצרת מנה של ירק חצי מבושל וחצי חי.

  • כשהשמן מתחיל מעט לעשן, מכניסים למחבת את כל תכולת הקערה, מערבבים ומקפיצים 10-20 שניות. הירק מוכן כאשר הוא משנה את צבעו לירוק בוהק וחיוני.
  • מעבירים לצלחת ומגישים לצד אורז יסמין מאודה.

בתיאבון!

מאמרים נוספים

גאי פינג – GAI PING

מכירים ישראלי שלא אוהב על האש?!
hש אתגר גדול להצליח לבשל אוכל בתנאים לא סטריליים, האש החיה היא משהו שצריך ללמוד לשלוט בו, שמאתגר אותך בייחוד כטבח וכשמצליחים הסיפוק הוא אדיר

לקריאה

עוף תאילנדי מטוגן – GAI TOD

אתם מכירים מישהו שלא אוהב עוף?!
אני זוכר שבילדותי, כשהייתי בערך בן 10, הייתי נוסע יחד אמא שלי לשוק הכרכמל לעזור לה עם הקניות, בכל ביקור היינו מבקרים באותו איטליז שאמא שלי הייתה קונה רק ממנו את העופות..

לקריאה
דילוג לתוכן