סדנאות בישול פרטיות הסודות של המטבח התאילנדי

סדנאות בישול

בסדנה נלמד על חומרי הגלם היחודיים למטבח התאילנדי כמו: עלי כפיר, למון גראס, סוכר דקלים, סטיקי רייס, פפאיה ומנגו בוסר, מגוון של אטריות, רטבים ועוד.. משם נעבור לכלי הבישול ולטכניקות המסורתיות: מגוון המכתשים וייעודו של כל אחד,  חיתוך נכון של הירקות לסלטים, כיצד מכינים מחיות קארי בבית, שימוש בעשבי תיבול טריים ועוד..

נגלה יחד, באיזה רטבים נכון להשתמש לכל מנה? איך יוצרים הרמוניה מאוזנת של טעמים? מה צריך להחזיק במקרר כדי להכין אוכל תאילנדי? ואיך אפשר לבשל אוכל תאילנדי במטבח הביתי שלכם?
לסיום נערוך שולחן, ונשב יחד לארוחה טעימה של כל המנות שנכין יחד, וכל זה באווירה קלילה ושמחה.

למי זה מתאים?

לכל מי שאוהב את תאילנד ואוהב לבשל, למי שמחפש חוויה שונה וחדשה, למשפחות שרוצות לעשות יחד משהו מיוחד, ליום גיבוש של הצוות או כבילוי עם החברים.

פרטים נוספים

הסדנאות הן פרטיות ומתקיימות בבית הלקוח, באווירה ובקצב אישי. אורך הסדנא כ4 שעות. הן מתאימות לקבוצה של עד 12 משתתפים וכל מה שנדרש זה רצון ללמוד ולחוות מטבח חדש ומרתק. את חומרי הגלם וכלי הבישול וההגשה אני מביא עמי. בסיום הסדנא תקבלו מתנה, קובץ המאגד את המתכונים שבישלתם.

סוגי סדנאות

ארוחה תאילנדית מסורתית (הסדנה הקלאסית)

ארוחה תאילנדית מסורתית היא ארוחה שמשלבת מגוון של מנות במרכז השולחן אותן חולקים יחד - מנות של קארי וירקות מוקפצים שנאכלות לצד אורז יסמין, סלטים ומנות בטמפרטורת החדר לצד סטיקי רייס שהוא ה"פיתה" של התאילנדים וסופג לתוכו את כל הטעמים, רלישים, רטבים וירק חי שכל אחד מוסיף לפי טעמו. דרכי בישול וחיתוך חומרי הגלם, מנעד מרקמים וטמפרטורות. הכנת מחיות וצירים, איזון טעמים 

גריל תאילנדי

הבישול במטבח התאילנדי המסורתי כמו כל המטבחים הקדומים, מתבסס על בישול על אש גלויה. חוץ מהשימוש באש לבישול תבשילים, חלק מהמנות התאילנדיות הם שילוב של בשר עוף ודגים, מושרים במרינדות ותערובות תבלינים ונצלים על האש חיה. בסדנאת הגריל נלמד כיצד להכין ולצלות דגים במילוי עשבי תיבול, נתחי בקר במירנדה תאילנדית, מגוון של שיפודים לצד סטיקי רייס ורלישים תאילנדים חריפים חמוצים ומתוקים. מנות גריל הן מנות שחולקים יחד בשמחות משותפות ומוגשות לצד אלכוהול צונן

הטבעונית

בארץ של שמש אין סופית ואדמה פורייה, הכל גדל בשפע. הסדנה הטבעונית מלמדת את הפאר והחוכמה שבעשבי התיבול, בפירות ובירקות מהמטבח התאילנדי. נבשל מירקות המוכרים לנו כמו תירס, מלפפון ועגבניות ועד ירקות תאילנדים כמו חציל תאילנדי, קאנה, למון גראס פאק בונג ועוד… בסדנא זו נלמד כמה פשוט לקחת ירקות מעולים, ובשילוב של בישול נכון ותיבול מדוייק, להפוך אותם למנות תאילנדיות מעולות ומסעירות. יחד נבשל מנות של ירק מוקפץ, תבשילי קארי עם מחיות בעבודת יד, סלטים תאילנדים, מרקים תאילנדים ועוד…
דילוג לתוכן