הסיפור שלי
נולדתי וגדלתי בבית פרסי בו אוכל טוב ובשפע היו סימן לאהבה וככזה הוא תמיד היה חלק מרכזי בחיי.
עוד כילד אהבתי להעביר כל דקה אפשרית במטבח, צמוד לאמי, סופג את תנועותיה ועוזר במה שרק אפשר.
בכל פעם שאימי יצאה לקניות הייתי מתלווה אליה ויחד היינו חורשים עם עגלת הקניות את שוק הכרמל בתל אביב, לרוחבו ולאורכו.
נהנים מהטריות, הריחות וההמולה השמחה. בביקורים אלו גם למדתי להכיר את הרוכלים, אצל מי מסתתר הבשר הטוב ביותר, אצל מי הירקות הטריים ואיך לבחור נכון. בשבתות וחגים כאשר התארחנו בבית משפחת אבי, היינו פורסים מפה על השטיחים, מתגודדים סביבה כ 40 איש וחולקים יחד שפע של מנות מהמטבח הפרסי. המטבח הפרסי שבזהה למטבח התאילנדי מורכב ממנות רבות שחולקים יחד, והביחד הזה זה הוא תבלין חשוב.
מגיל 15 התחלתי לעבוד במטבחים מקצועיים, ללמוד את האמנות הזו ובהמשך גם ללמד.
כשהגעתי בפעם הראשונה לתאילנד, הראש שלי הסתחרר וישר התאהבתי!
התאהבתי באנשים, בצבעים, בתרבות השונה והחדשה לי ובעיקר באוכל שנמצא בכל מקום, בדיוק כמו אצלי בבית. גיליתי מנעד טעמים חדש ומסעיר, קולינריה שהפכה לי את הראש ושלחה אותי סקרן, לגשש, לחקור וללמוד את סודותייה המיוחדים.
בכל פעם מחדש הופתעתי שכל מנה שנראית כה תמימה, נמכרת על גבי עגלה ברחוב ונאכלת על שרפרף של פלסטיק יכולה להיות כל כך מסעירה?!
ימים שלמים הייתי מטייל בערים השונות, אוכל את מה שהמקומיים אוכלים ונכנס אל מאחורי הקלעים של הדוכנים, לבשל יחד אתם וללמוד את התרבות שמאחורי האוכל המופלא הזה וכך היה גם בכל ביקור חוזר שלי בתאילנד, עם סקרנות שאין לה שובע.
טיול ראשון זה היה לנקודת מפנה עבורי ולמסע שפרוש על פני שנים ומקומות רבים בעקבות טעמים שמאז מלווים אותי. בשובי לארץ התחלתי לעבוד במסעדות תאילנדיות מהמובילות בארץ ומאז המטבח התילאנדי הפך למטבח שלי.
בין אם בסדנאות האישיות או בארוחות השף שאני מבשל אצלכם בבית, אני חולק אתכם את המסע הזה שמנסה לפענח את המטבח הכל כך שונה ומיוחד. את האהבה למטבח התאילנדי, את הטעמים האותנטיים ואת חווית האירוח, השמחה והביחד שיכולים להתקיים רק סביב אוכל.